Сухо строителство с гипсокартон от Софстройремонт

Сухо строителство се наричат строителни услуги, при които се използва гипсокартон.
 

Какво е гипсокартон?


Гипсокартонът е един от най-използваните и любими строителни материали на всеки майстор. Неговите безспорни качества предоставят множество възможности за изграждане на всякакви видове окачени тавани и "обличане" на стени. 
 
Гипсокартон и сухо строителствоГипсокартонът представлява специална гипсова плоскост, покрита с картон. Съществуват различни видове покрития, които осигуряват влагоустойчивост, пожароустойчивост, топлоизолация, звукоизолация и други.
 
 
 
 
 
 
 

Основни приложения на гипсокартона:

 
- изграждане на окачени тавани
- изграждане на преградни стени
- изграждане на предстенни обшивки (включително и в мокри помещения)
 

Окачени тавани


Окачени тавани се наричат всички тавани, които се намират на известно разстояние от основния таван. Минималното отстояние е около 4-5 см, но може да бъде и много по-голямо.
 
Изграждане на окачен таван се прави с помощта на плоскости от гипсокартон, които се монтират върху единична или двойна скара. Ако помещението е малко се препоръчва монтиране върху единична скара. За по-просторни помещения е добре да се използва двойна, тъй като таванът става много по-гъвкав и устойчив и се захваща за основния таван в много по-малко точки.
 
Предимства на окачените тавани
 
Окачените тавани са изключително красив елемент от интериора на всяко помещение. Те внасят лукс, уют и простор, и дават възможност да развихрете въображението си, да разчупите формите и да превърнете дома си в мечтания дом!
 
Съществуват множество възможности за декорация, като най-използвано е вграждане на скрито осветление в окачения таван, което придава неповторим стил и дизайн. 
 
Можете също така да поставите и озвучителни тела, да прикриете електрически, въздушни и др. инсталации, както и да си осигурите топлоизолация и шумоизолация, благодарение на изграждането на окачен таван в комбинация с минерална или каменна вата.
 

Изграждане на предстенни обшивки и преградни стени


Преградните стени и изграждането на предстенни обшивки са чудесен начин да изравните често неравните стени на помещенията във вашия апартамент, къща, офис и др., както и да си направите допълнителни стаи за още по-голяма функционалност.
 
Предстенни обшивки от гипсокартон могат да се монтират на метална конструкция или да се залепят директно върху основата. Те позволяват декориране на интериора с колони, арки и други декоративни елементи, които придават уникален естетически вид.
 
Преградни стени от гипсокартон се правят за разделяне на по-големи помещения на две или повече по-малки. Те се изграждат с плоскости с различа дебелина в зависимост от функцията на новите пространства. Също така позволяват поставянето на различни изолационни материали между плоскостите, с което се постига качествена топло- и шумоизолация.
 
Строителството с гипсокартон е предпочитан метод на работа, поради няколко основни причини:
 
- бързо поставяне на плоскостите от гипсокартон
- чиста работа (без мокри процеси)
- безвредност за човешкия организъм
- множество възможности за изграждане и декорация в помещенията
- осигуряване на безупречно гладка основа, върху която след това може да се лепят тапети, да се поставят плочки, да се боядисва с латекс и още много други възможности 
 
Фирма Софстройремонт ще Ви консултира с удоволствие при възникването на каквито и да било въпроси от Ваша страна, свързани със сухо строителство и строителство с гипсокартон!
 
Обадете ни се сега!


Контакти Търси

Новини

Навигация

Прочети повече