Основен Ремонт на баня

 
Предстои ли Ви ремонт на баня? Попаднали сте на правилното място!
 
Независимо дали имате нужда от основен или частичен ремонт или от изграждане на нова баня, професионалистите от Софстройремонт са готови да отдадат времето и опита си изцяло на Вас.
 
Качествено направеният ремонт на баня е от изключително значение за всеки дом. Добре свършената работа и използването само на доказани материали ще Ви спести време и пари за в бъдеще.
 
Ето защо е важно да поверите тази отговорна задача на правилната строителна фирма!
 

Основни етапи при ремонт на баня

 
Луксозен ремонт на баня
Дейностите при ремонта на бани се изпълняват в специална последователност:
 
- демонтиране на санитария и санитарни уреди
- изкъртване на стар теракот и фаянс
- полагане на инсталации - тръби, кабели и други
- полагане на замазка
- полагане на хидроизолация
- редене и лепене на плочки
- изграждане на окачен таван с лунички (по желание)
- монтаж на санитарни уреди като моноблок, мивка, вана
 

Ремонт на баня - стъпка по стъпка

 
Последователността на действията при ремонтите на бани е от ключово значение за крайния резултат. По-надолу ще научите подробните стъпки, които ще Ви отведат до банята на мечтите Ви!
 
Преди започване на ремонтните дейности ние правим оглед и съставяме цялостен план за визията на Вашата баня. Този план включва детайлни скици на разположението на санитарията - къде ще бъдат разположени мивката, душът и сифонът, какъв тип осветление ще предпочетете, дали ще има изолация или не и всичко друго, което ще ни е необходимо за по-нататъшните действия.
 

Тоалетна 

 
Първо трябва да съобразим тоалетната с канализацията, тъй като тя най-трудно би могла да се премести впоследствие! Тоалетната е хубаво да бъде със структура за вграждане (когато казанчето е скрито в стената) и конзолна тоалетна чиния, захваната на стената, а не стъпваща на пода. Освен модерна и красива, конзолната тоалетна е и много по-хигиенична - пространството под нея се почиства изключително лесно и бързо. Вграденото казанче също може да се обслужва и почиства директно през бутона. 
 
Някои от нашите клиенти поръчват към тоалетната да се сложи и биде. Вариантите са комбинирана тоалетна биде или дъска биде според Вашите желания!
 

Мивка

 
Ремонт на баня - монтаж на мивка
Мивката е друга важна част от визията на банята! Тя трябва да е съобразена с големината на помещението - за по-малки бани се налага използването на по-малки мивки, но ако имате достатъчно място, можете да се поглезите с голяма или дори двойна мивка!
 
Мивките обикновено са фаянсови, като шкафът задължително трябва да е от ПВЦ. Тези шкафове са водоустойчиви и много по-качествени от МДФ шкафовете, които се раздуват, като се намокрят. Отново, шкафчето може да е конзолно захванато на стената, за по-лесно почистване на пода и  по-съвременна визия. 
 

Душ

 
Ремонт на баня - душ кабина
Вариантите при душовете също са няколко - можете да имате обикновен душ, може душ кабина или душ корито. Душ коритата биват порцеланови или акрилни, като ние препоръчваме порцелановите като по-красиви и по-трайни!
Душът може да се отдели от останалата част на банята, като се изгради стъклена преграда или панел. Душ кабината може да е оборудвана със специални хидромасажни дюзи, може да се сложи седалка, облечена с камъчета като по спа центровете и изобщо всичко друго, което си наумите!
 

Сифон

 
Сифонът е малка, но значителна част от качеството на Вашата баня! Добре да се направи линеен сифон, с изграден улей към него, за да се изтича водата в посоката, която искате. 
 

Батерии

 
Съществуват 2 вида батерии - за вграждане или обикновени - стоящи. Едните се монтират на мивката, другите - на стената. В днешно време магазините изобилстват от модерни смесители, например такива, които имат термоглава и Вие настройвате температурата, а смесителят сам я поддържа. Това е изключително удобно, ако имате бойлер! 
 

Вентилатор

 
Как да не допускате мухъл по тавана? Чрез вентилатор! Вентилаторите могат да се сложат на различно място, като това се постига при окачен таван, използвайки плосък въздуховод, за да се пести място. Друго подходящо разположение на вентилатора е и пространството над душа, където влагата е най-обилна.
 
За по-бързо изсъхване на банята помага и подовото отопление! Усещането да стъпвате по топли плочки е невероятно! 
 

Окачен таван


Окаченият таван придава завършеност и модерен изглед на всяка баня. Съществуват различни видове окачени тавани - може да бъде от гипсокартон, може да е растер 60х60 от различни видове на различни производители. Още една възможност е да се изгради така наречения опънат таван - той се прави от винил, след което може да се постави осветление, например с диодна лента и по този начин се създава ефект, че свети самият таван. Напоследък изпълняваме и много желания за принт на облаче, небе, луна или каквото друго си пожелаете - нещо ново, красиво и модерно!
 
При по-луксозните ремонти на баня обикновено вграждаме тон колони за музика в тавана. Това е един чудесен начин да направите това място още по-уютно и приятно!
 

Осветление

 
Осветлението в банята може да бъде диодно, което е по-икономично или Лед осветление, т.е Вие избирате дали да има диодна лента или Лед лунички. Диодната лента може да бъде цветна и цветовете могат да се сменят. Също така, удачен вариант е и да се комбинира диодна лента с Лед лунички. Все пак, не трябва да забравяте, че за баня се препоръчва осветлението да е на 12 волта. 
 

Плочки за баня

 
Плочките за баня са основен елемент при ремонта на всяка баня. Обикновено за стените се използват фаянсови, а за пода - по-здравите гранитогрес или теракот. Плочките за баня могат да бъдат още от камък (за по-луксозна визия), стъклокерамика - малки плочки 2х2 см като на басейните, като могат да се поставят и различни видове фризове или специални фигурки за декорация. При завършването на ъглите можете да избирате между лайсна, което е по-икономичния вариант или ъглите могат да се изпилят на 45 градуса, което е по-качествено и красиво.
 
Едно от най-важните неща е всички плочки да имат фуги, за да се обират температурните разлики. Вече съществуват различни цветове фугираща смес, с цел да пасва на различните цветове плочки. След фугирането може да се импрегнира със силиконов импрегнатор, което е добре да се извършва редовно. 
 
Ако искате да се препазите от течове в други помещения, тогава е добре под плочките да се сложи и хидроизолация. 
 

Огледало, врата за баня, тръби

 
Един от финалните елементи, които ще споменем, е огледалото, зад което може да се постави отопление, така че да не се зпотява от топлата вода, като това е нещо, което трябва да се предвиди в началото, за да се положат необходимите кабели. 
 
Съществуващите тръби се затварят с гипсокартон и се слага декоративна решетка, за да може въздухът да циркулира. Решетките могат да бъдат метални, пластмасови или алуминиеви.
 
Изборът при вратите за баня също е голям - вратата може да бъде влагоустойчива, стъклена, алуминиева, може да е с огледало или без. Всичко зависи от Вашите лични предпоччитания! 
 
 
И така, след всичко, което научихте за ремонта на баня, вече можете да планирате Вашата баня на мечтите! Само се свържете с нас и ние ще изпълним всичкките Ви желания!
Контакти Търси

Новини

Навигация

Прочети повече