Облицовки 

 
Софстройремонт предлага надеждна защита от непрекъснатото атмосферното влияние, в резултат на което се появяват пукнатини, пропуска се влага и се скъсява животът на стените на Вашия апартамент, офис, магазин или друга сграда. 
 
Чрез монтирането на качествени облицовки за фасади ние придаваме последния, завършващ слой на сградите. Освен защитна функция, облицовките допринасят още и за красивия външен вид на стените, върху които се поставят, като по този начин могат да превърнат една обикновена сграда в луксозно и комфортно място за обитание или работа!
 

Видове фасадни облицовки

 
Облицовка на фасада
Днес на пазара се предлагат различни видове материали, от които могат да бъдат изработени облицовки за фасади. Точно кой вид облицовка ще изберете, за да предпазите стените от напуквания и изхабяване, зависи от различни фактори.  
 
 
 
 
 
 

Облицовка от естествени камъни

 
Облицовката от естествени камъни създава усещане за уют и лукс. 
 
При този тип облицовка се използват или неформовани камъни - безформени, с люспи и фуги, или камъни, оформени в правилни форми. Естествените камъни могат да бъдат полирани или грапави. Някои от най-често използваните са гранит, мрамор, гнайс и варовик. 
 

Облицовка от гранит

 
Гранитът е твърд камък, характеризиращ се с изключителна здравина. Той не поема мазнини, изключително устойчив е на студ и влага и придава истински луксозен и дизайнерски завършек на фасадата. В ценово отношение гранитът е най-скъпият материал за облицовка.
 

Облицовка от мрамор

 
В сравнение с гранита мраморът е по-мек камък, но се предлага в много повече шарки и по-голямо разнообразие в текстурата. Това позволява с него да се постигат различни дизайни на фасадите и е предпочитан материал от хората, които преследват една по-модерна и красива визия на сградата.
 

Облицовка от гнайс

 
Гнайсът е камък с леко грапава текстура, който не може да бъде полиран и шлайфан. Предлага се във формовани и неформовани плочи и представлява по-икономично от финансова гледна точка решение. 
 

Облицовка от варовик

 
Варовикът е мек камък, позволяващ полиране и шлайфане, който няма голямо разнообразие в цветово отношение - предлага се в бяло и бежово. Поради не много високата му ценова стойност, варовикът се явява един от най-често използваните материали за облицовки на сгради
 
 

Керамични облицовки

 
Освен облицовки от камък, съществуват и други видове материали, чрез които може да се постигне качествен и модерен завършек на сградата. Керамичните облицовки представляват плочки, които се монтират върху предварително изградена конструкция, зад която има топлоизолация. Керамичните плочи се предлагат в голямо разнообразие от цветове и размери. Ценовата им стойност е по-ниска от тази на облицовките от камък.
 

Облицовки от цимент фазер 

 
Този вид облицовки са гладки, с текстура, наподобяваща дърво. Характеризират се с добра влагоустойчивост и по-голяма здравина, но са по-тежки и по-скъпи. 
 

Облицовки от дърво

 
Това е интересно решение за хората, които търсят модерен и артистичен завършек на фасадата. Облицовката се прави от истинско дърво, което трябва да е много добре обработено - импрегнирано против гниене и дървояди. Подобни облицовки се правят сравнително рядко, като най-често са подходящи за барбекю на двора.
 

Облицовки от еталбод

 
Този материал представлява алуминиева ламарина със сърцевина от пластмаса. Характеризира се със здравина и се предлага в различни цветове и текстура, което дава повече опции на клиентите и задоволява всичките им желания. Съответно е и по-скъпо от другите видове. 
 

ПВЦ облицовки

 
Тези облицовки се наричат още сайдинг и представляват пластмасови дъски, имитиращи дърво. В сравнение с другите облицовки, ПВЦ-то е по-икономично решение. Предимството е, че издържа на вода и студ, но не е много здраво при удар.
 
 
Каквато и фасадна облицовка да изберете за външния облик на Вашата фасада Софстройремонт ще се погриже да е монтирана безупречно и да останете доволни. Всички видове облицовки се изпълняват с висококачествени материали от опитен екип, който ще спази прецизно и най-малките детайли, свързани с извършваната дейност.
 
Нашите консултанти ще Ви разкажат подробно, за да изберете най-подходящия вариант за Вас.
 
Потърсете ни за оглед и оферта сега на тел. 0878 214 781 или на office@sofremont.com.
 
Контакти Търси

Новини

Навигация

Прочети повече