Raffles City – феноменален строителен проект
5Aug2019

Raffles City – феноменален строителен проект


Внушителен строителен проект в Китай

Днес ще Ви запознаем с един невероятен строителен проект, който много скоро ще бъде съвсем завършен и представен на света. Става дума за Raffles City – гигантска конструкция от 8 величествени небостъргача, включително един хоризонтален, разположени в сърцето на град Чунцин в Китай.

Дизайнът на конструкцията е дело на архитекта Моше Сафди и е вдъхновен от визията на китайските плавателни съдове, като отдава почит към историческото минало на града, който някога е бил известен морски и търговски център.

Хоризонтална строителна конструкция

Строежът на Raffles City започва през 2013 г. и се очаква да бъде завършен в края на 2019. Строителният материал е предимно бетон и подсилена стомана, а също така и стъклени и алуминиеви панели, използвани за външната част на конструкциите.

Основните кули са с височина от 350 метра и се издигат на 79 етажа над земята. Върху тях лежи хоризонталният небостъргач „Crystal“ – с дължина от 300 метра и височина 26,5 метра той придава невероятен футуристичен изглед на и без това внушителния проект.

Raffles City разполага с впечатляващите 1,2 милиона квадратни метра пространство, 150 хил. от които ще представляват офиси, а останалите ще бъдат заети от 1400 резиденции, хотел и мол, разпростиращ се върху 235 хил. кв. м. площ.

Очакваме завършването му съвсем скоро и нямаме търпение да се насладим на финалния му вид!

Прочети повече

Направете запитване