Всички видове Мазилки, замазки, шпакловки и зидария


Мазилка, замазка и шпакловка се нарича нанасянето на специален разтвор на стените, пода и тавана на помещението за ремонт. Разтворът трябва да е в точно премерено съотношение, като най-често се използва за изравняване и изглаждане на повърхностите - стени, подове, тавани, плотове, стъпала и др. 
 
Замазка, шпакловка, мазилка
От огромно значение за качественото извършване на тези дейности са майсторите, които правят съответната замазка, мазилка, шпакловка или зидария, както и материалите, които използват.
 
Ние Ви предлагаме качествено изпълнение на:
 
- вароциментова мазилка - подходяща за по-големи неравности, използва се преди полагането на тераколена или гипсова шпакловка

- гипсова мазилка - може да служи като основа под тераколена или гипсова шпакловка
- шпакловка с теракол - на циментова основа, подходяща за външна употреба, върху топлоизолации и фасади, както и в мокри помещения
- шпакловка с гипсово лепило - подходяща за интериорни решения
- фини шпакловки - за изключително прецизен завършек на интериора - най-известни марки на пазара са Стукопласт, Колор кит, ФиноБело, Шийтрок и др.
- монтаж на ръбохранители - изработени от алуминий, служат за предпазване на ръба от пречупване, излющване, отронване, с цел запазване за по-дълго във времето
- изправяне на ъгли
- обръщане на врати и прозорци - това е процесът, при който при смяна на дограма се разкъртва част от стената и мазилката около старата дограма, слага се новата, укрепва се и тогава се подмазват и възстановяват контурите около дограмата
- запълване на канали - този вид дейност се прави след поставяне на нови електро и ВиК инсталации
- зидария с газобетон и тухли
- драскана мазилка и др.

Подготовка за полагане на мазилка, замазка, шпакловка и зидария

Качеството на всяка строително-ремонтна дейност зависи до голяма степен от предварителната подготовка. Какво е важно да се осигури преди полагането на мазилка, замазка или шпакловка?

Преди започване на работата, майсторите на Софстройремонт ще прегледат обстойно всички повърхности, върху които ще работят, за да се уверят, че те са здрави и сухи. В случай че има отлепване на стара мазилка например, тя трябва да бъде старателно почистена. След почистването и подсушаването следва полагане на небходимите грундове.

Те биват два вида:

- дълбокопроникващи грундове - този вид грундове проникват в самата повърхност, като по този начин я заздравяват. Подходящи са предимно за стари и порьозни повърхности.

- контактни грундове - те служат за осигуряване на по-добро сцепление между старата и новата повърхност, като улесняват и подобряват връзката между стария и новия материал.

Двата вида грундове - дълбокопроникващият и контактният - често се използват заедно и по този начин гарантират най-доброто решение за всяка повърхност.

За проверка и постигане на хоризонтални или отвесни повърхнини нашите майстори използват лазерни нивелири, а самото нанасяне става с алуминиеви инструменти или инструменти от неръждаема стомана, което осигурява безупречни резултати.

Приготвяне на мазилки, замазки и шпакловки

За приготвянето на самите мазилки, замазки и шпакловки могат да се използват готови сухи смески, към които се добавя вода в определено съотношение. Ако разреждането не е извършено точно, това може да повлияе на здравината и на времето за съхнене. Например, когато времето е по-топло, към смеската може да се добави повече вода, за да се удължи времето за съхнене и да има достатъчно време да се положи.

Разбъркването на сухите смески с вода става посредством електрически миксер за получаване на гладка, хомогенна смес.

Едва след правилното подготвяне на повърхностите с мазилка, замазка, шпакловка и зидария, може да се пристъпи към бояджийски услуги.

 
А ако Вие имате нужда от подобен тип услуги, не се колебайте да ни потърсите за индивидуален оглед и оферта на тел. 0878 214 781 или на office@sofremont.com.

 

Контакти Търси

Новини

Навигация

Прочети повече